28.11.05

Routeflight


routeflight, originally uploaded by guigui.

www.Map24.nl heeft twee fantastische functionaliteiten aan het palet toegevoegd. Ik was al zeer te spreken over deze site, maar het wordt steeds leuker.
De eerste functionaliteit is 3D-view. Normaal bekijk je de kaarten vanuit een soort satelliet-view, recht van boven. 3D-view levert een beeld vanuit 'vogel-perspectief. De kaart wordt een stuk gekanteld, het noorden zakt iets naar beneden. Dit levert een plaatje op dat letterlijk dichter bij de mensen staat, herkenbaarder is, zeker voor mensen die niet zo topografisch aangelegd zijn. Kijk maar eens hoe fraai ik hier woon aan het park van de sloterplas, (1065 kc) da's mooier dan vanuit de default-view recht van boven :-)

De tweede functionaliteit is nog mooier. Routeflight geeft je de mogelijkheid een filmpje te bekijken van de route die je hebt ingegeven. Met de bekende 'video-icoontjes' is het makkelijk navigeren. Vanaf het beginpunt vlieg je langzaam over de stad naar het eindpunt dat je hebt ingegeven. Is het een redelijk herkenbare route, dan voeg je tijdens de vlucht maar even wat foto's uit je geheugen er aan toe. Voor visueel ingestelde luitjes als mezelf is het dan niet meer nodig een printje te maken. Dat filmpje is zo mooi, dat haal ik als ik in de auto zit wel weer even op uit mijn achterkamertje.

Alleen jammer dat ze me hier vlak bij huis een eenrichtingstraat insturen. Aan de andere kant, virtueel kian alles. Ik heb het begin dus stiekem een paar keer afgedraaid:-)