7.4.05

Je zit in de Mojave woestijn en hebt honger


google-maps, originally uploaded by guigui.

Gelukkig is er dan Google Maps.
Dit is ongelofelijk. Ik hou van kaarten en van topografische foto's. Google brengt me met deze interactieve wereldbol in hogere sferen. Natuurlijk kennen we allemaal de varianten op basis van topografische kaarten, maar dit is echt om te smullen. Ik kan niet wachten dat Nederland in het systeem opgenomen is.


De foto waar Googlemaps je naar toebrengt is trouwens van die parkeerplaats voor vlietuigen. Er staan ook twee oude beestjes van KLM bij, je kunt er als het ware zo instappen.

En natuurlijk weten Flickrs hier weer creatief mee om te springen.
De groep memory-maps brengt herinneringen nu echt goed in kaart. Ik raak er steeds meer van overtuigd. Internet is net pas begonnen. Er is nog zoveel te doen!

3.4.05

Bewust Onderbewust

A2
Hiermee start ik de serie paradoxen voor multimedia professionals. Ik zal op een later moment nog wel eens duidelijk maken wat de gedachte erachter is. Voor nu alvast een hartelijk welkom. Je valt midden in een van mijn denkpatronen over de paradox van het leven.

In al die jaren dat we vertrouwden op ons bewustzijn heeft het psychologisch onderzoek zich toegespitst op het onderbewustzijn. Niet dat we daar wijzer van zijn geworden. Al die tijd heeft men het bewustzijn voor lief genomen, dat leek toch zo klaar als een klontje. Dijksterhuis stelt nu in Onbewust nadenken dat het bewustzijn het podium is voor onbewuste modules van onze geest. Het komt er eigenlijk op neer dat ons bewustzijn maar een simpel en beperkt mechanisme is, waar je niet teveel van op aan kunt. Het bewustzijn snapt eenvoudige keuzemogelijkheden, maar als het te moeilijk wordt... Waar je het bewustzijn dan wel beste voor kunt gebruiken? Voor het bewust inschakelen van het onderbewustzijn :-)