31.3.06

STRP Slotervaart


STRP Slotervaart, originally uploaded by guigui.

Ieder mens wordt als kunstenaar geboren; onderzoekend en nieuwsgierig. Het doorbreken, negeren of ontkennen van gewoontes is een eigenschap die iedereen meekrijgt, een voorwaarde voor leren, de basiseigenschap van creativiteit.
De kunstenaar is een van die mensen die deze eigenschap weet te behouden en zelfs te cultiveren. Mensen nemen al lerend gewoontes aan die anderen hen voorhouden. Ze zoeken activiteiten die ze onbewust kunnen afhandelen. Dat geeft rust, regelmaat en reinheid. Kunst is mensen wijzen op die gewoontes, hun bewustzijnsniveau activeren.

Deze installatie heeft Thierry zondagavond gemaakt naar aanleiding van ons bezoek aan STRP. Ik kwam boven en zag hoe Thierry in slaap was gevallen naast zijn kunstwerk.

Kunst is het triggeren van het bewustzijnsniveau van kijkers. Mij heb je in ieder geval getriggerd, Thierry. In ben geroerd door de manier (dit is nou constructivistisch leren) waarop je uiting geeft aan wat je vandaag ervaren hebt. Je had het eerder die avond over leraar worden. Dat kan Thierry, een goed docent is een kunstenaar.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

http://www.beyondutrecht.nl/index2.php?nav=3&gebouw&new

en deze zomer in heerlen: dominique panhuysen in signe gaat met dit soort creatieve kids aan de slag! Thierrey is van harte uitgenodigd!

8:07 p.m.  

Een reactie posten

<< Home